CONEIX-ME

QUI SÓC?

Gemma Ubasart. Politòloga

Profesora agregada de l’Àrea de Ciència Política a la Universitat de Girona. Acreditada per l’ANECA com a professora titular des de 2016. Actualment també professora invitada a l’Université Lumiére Lyon 2.

Doctora, DEA i Llicenciada en Ciència Política per la UAB; DEA en Dret i Master Europeu en Sistema Penal i Problemes Socials per la UB. Internacional Diploma in Critical Criminology. Postgrau CIS en Investigació Social Aplicada i Anàlisi de Dades.

He realitzat estades de recerca i/o docència a la London School of Economic and Political Science (Gran Bretanya), a la Università di Padova (Itàlia), a la University of Ottawa (Canadà), a Science Po-París (França) i a l’Instituto de Altos Estudios Nacionales (Equador). Ha gaudit de beques postdoctorals a la Universidad Autónoma de Madrid -Alianza 4 Universidades- i a la Facultad Latinoamericana de Ciencias Sociales -Prometeo- (Equador).

Els meus àmbits d’interès giren al voltant de les polítiques públiques, la conflictivitat política i el canvi social, especialment a l’Europa del Sud i Amèrica Llatina. En els darrers temps he desenvolupat investigacions sobre règims de benestar i polítiques socials; conflictes i sistema penal; govern i política locals; política espanyola i catalana.

He publicat articles, llibres i capítols de llibre a nivell nacional i internacional. A resaltar la participació en revistes amb indexació JCR i SJR com Social and Legal Studies; Revista CIDOB d’Afers Internacionals; International Journal of Sociology and Social Policy; Crime Law and Social Change; Social Compass; Politica y Gobierno; Revista de Estudios Políticos; Athenea Digital: Revista de Pensamiento e Investigación Social; Historia del Presente; Política y Socied; d.; Iconos: Revista de ciencias sociales.

Recentment he co-coordinat tres obres col.lectives de caràcter docent i divulgatiu: ‘Política y Govern a Catalunya: de la transició a l’actualitat’ amb Salvador Martí a Libros de la Catarata, ‘Manual del Estado del Bienestar y las políticas sociolaborales’ amb Ferran Camas a Huygens Editorial i ‘Vidas en transición. (Re)construir la ciudadanía social’ amb Ricard Gomà a Tecnos.

Des de la lectura de la tesi doctoral el 2008, he combinat la tasca acadèmica –docent, investigadora i de gestió – amb la professional -assessoria a governs, partits i organitzacions socials-, tant a Europa com a Amèrica Llatina.

En l’àmbit de la pràctica política he estat Secretària General de Podem Catalunya i he format part de la primera executiva estatal de Podem com a Secretària de Plurinacionalitat i Polítiques Públiques pel Canvi.

En la vessant d’analista política participo periòdicament a Els Matins de TV3, El Vespre de RTVE, Bàsics de Betevé i a Aquí, amb Josep Cuní de SER Catalunya. Escric també al diari Ara i El Periódico.