CONEIX-ME

QUI SÓC?

Gemma Ubasart González. Politòloga

Sóc professora a l’Àrea de Ciència Política. Acreditada per l’AQU (agregada) i l’ANECA (titular). Vicedegana acadèmica i de comunicació a la Facultat de Dret. Universitat de Girona. Actualment també professora visitant a la Université Lumière Lyon 2 (França).

Doctora, DEA i Llicenciada en Ciència Política per la UAB; DEA en Dret i Màster Europeu en Sistema Penal i Problemes Socials per la UB. Internacional Diploma in Critical Criminology. Postgrau en Investigació Social Aplicada i Anàlisi de Dades pel CIS.

He realitzat estades de recerca i/o docència a la London School of Economics and Political Science, a la Università di Padova, a la University of Ottawa, a Sciences Po-París i a l’Instituto de Altos Estudios Nacionales de l’Equador. He gaudit de contractes postdoctorals a la Universidad Autónoma de Madrid –Alianza 4 Universidades i a la Facultad Latinoamericana de Ciencias Sociales –Prometeo.

Des de la lectura de la tesi doctoral el 2008, he combinat la tasca acadèmica –docent, investigadora i de gestió – amb la professional -assessoria a governs, partits i organitzacions socials-, tant a Europa com a Amèrica Llatina.

En l’àmbit de la pràctica política he estat Secretària General de Podem Catalunya i he format part de la primera executiva estatal de Podem com a Secretària de Plurinacionalitat i Polítiques Públiques pel Canvi.

Àrees temàtiques d’interès: Polítiques públiques, Govern local i Estat del benestar; Moviments socials, Conflicte polític i Criminologia; Política catalana i espanyola; Amèrica Llatina.

Analista política a mitjans de comunicació. Escric regularment a El Periódico, El Diario i Crític. Col.laboro amb TV3, TV1, Canal 24h, Betevé, Catalunya Ràdio i Ràdio 4.